De omgeving

Bekend om zijn schoonheid en artistieke flair, is Umbrië vergelijkbaar met het buurland Toscane, maar heeft minder toeristen. Oorspronkelijk bewoond door het Umbrii volk,  kent Umbrië momenteel moderne dorpen en steden, gebouwd op Etruscische en Middeleeuwse fundamenten.

Het is bekend om zijn feesten, truffels en kazen. Perugia, de grootste en rijkste stad in de provincie, is beroemd om zijn chocolade: Perugina. Chocoladeliefhebbers opgelet: Het Eurochocolade Festival vindt plaats in de tweede helft van oktober. "Jazz Umbria", Europa's populairste jazz festival, vindt in Perugia plaats in de maand juli. In Assisi staat de "Basilica di San Francesco", waarin zich Giotto's onvergelijkelijke fresco's bevinden. Gubbio is bekend om zijn spectaculaire uitzichten en keramiek. Deruta, net ten zuiden van Perugia, is ook een keramiek-centrum.

la Casa delle Rondini is een ideaal vertrekpunt om het landschap te verkennen en voor de prachtige kunststeden van midden Italië: Perugia, Arezzo, Orvieto en Assisi.


          het dorp Montegabbione

Wandel en fietsroutes leiden dwars door het landschap en door de nabije bossen.

Voor uw fietstochten hebben we een aantal fietsen beschikbaar.

Handige internet-links :

www.umbriaonline.com - Toeristische  informatie voor uitstapjes in Umbrië

www.umbria.org - Informatie over de regio met activiteiten en kunst

www.umbriajazz.com - Umbria Jazz Festival website

www.trenitalia.it  - Spoorboekje en kaartjesverkoop

www.bellaumbria.net